Sacrificio cero,… dodenstations zouden stoppen met inslapen? Maar is dat echt zo?

Je bekijkt nu Sacrificio cero,… dodenstations zouden stoppen met inslapen? Maar is dat echt zo?

Heel wat dodenstations liggen al lange tijd onder vuur door mensen als wij, die dag en nacht vechten om een leven te redden. Ze proberen hun imago een andere kijk te geven, maar strookt dat wel allemaal met de werkelijkheid? Neen dus,… Het staat mooi op papier, maar de dodenstations staan echt niet op “sacrifico cero”! Was het maar waar,… Maar hoe graag wij dat ook allemaal willen, het is gewoon niet haalbaar! Vroeger kon je gewoon binnen in een dodenstation, nu moet je op voorhand een document tekenen dat je geen foto’s mag nemen, en niets mag publiceren. Als je deze reeks voorwaarden niet tekent, krijg je geen hondjes of katjes mee,… Van elke hond die je meeneemt wordt een foto genomen, want deze is voor hun boeken “geadopteerd”. Dat wij als organisatie werken aan hun verzorging, vaccinatie, nieuwe kansen, etc… telt niet mee, voor hun is ie geadopteerd. Weg. Dat wij als non-profit organisatie moeten betalen voor elke hond die we er uit halen is ook niet normaal, maar wel de realiteit. 

Wij zouden niet liever hebben dan dat dodenstations niet meer inslapen, maar dat kan alleen maar als je het echte probleem aanpakt, namelijk het steriliseren en castreren van de dieren. Het is nog steeds voor meer dan 80% van de bevolking taboe als je durft zeggen dat de hond gesteriliseerd moet worden, het leidt vaak tot een heftig protest en onbegrip, ze vinden het schandalig en willen hier niets van horen. Als er op een week 100 honden binnen komen en de week erna weer,… waar gaan ze die laten? Nu al wordt er vaak hevig gevochten onder elkaar omdat ze honger hebben en zot worden in de kooien en van de onverbiddelijkheid die ze moeten ondergaan,… 

Het is gewoon een utopie. Toch blijven we positief, in die zin dat er stilaan verandering komt wat de jonge mensen betreft, zij vechten met ons mee en willen graag een verschil maken voor diegenen zonder stem,… Zij helpen ons kolonies steriliseren en castreren, maar het einde is nog niet in zicht, dat kan alleen als je de kern van het probleem aanpakt,… Laat ons hopen dat het keert maar er is nog heel veel werk nodig om dit te kunnen volbrengen,… Op hoop van zegen!!

, Sacrificio cero,… dodenstations zouden stoppen met inslapen? Maar is dat echt zo?