De Spaanse dierenbeschermingwet is goedgekeurd, maar nu?

Je bekijkt nu De Spaanse dierenbeschermingwet is goedgekeurd, maar nu?

Als dierenliefhebbers hebben we zeker onze slag thuis! Maar,… Het wetsvoorstel is goedgekeurd, maar de uitvoering en opvolging ervan gaat een ander paar mouwen worden, dat kan ik je verzekeren. Het goede is dat de jachthonden gelukkig in de wet inbegrepen zijn en niet langer als gebruiksvoorwerpen aanzien worden! Maar er komt op 20 maart al een grote manifestatie in Madrid, gevolgd door de rest van Spanje, als tegenreactie van de jagers en boeren, die zich met man en macht tegen deze wet verzetten. Hun traditie willen ze niet opgeven! 

De traditie van gruwelijke jachttaferelen en, als ze niet langer bruikbaar zijn, worden deze dieren op vreselijke wijze aan hun einde gebracht. Vanaf nu zouden ze niet meer zomaar kunnen fokken, hebben ze daar een vergunning voor nodig, meer nog, ze zouden hun honden zelfs moeten laten steriliseren,… Honden moeten geregistreerd worden,… Ze zouden niet meer aan de ketting mogen liggen dag en nacht,… Ze zouden hun honden niet meer mogen afmaken of ophangen, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is,… Verwaarlozing wordt bestraft, het gebruik van elektrische, impuls- of strafhalsbanden is verboden, net als het gebruik van gesloten muilbanden die de ademhaling blokkeren,… Helaas is dit alles hier tot op heden heel normaal,…

Vanaf nu zouden ze deze regels moeten opvolgen, hetgeen voor deze mensen zeer moeilijk zal zijn,… Hun honden steriliseren alleen al gaat zeer, zeer moeilijk worden,… Veehoeders zullen vanaf nu ook aan allerlei voorwaarden moeten voldoen, en dat zal nog zeer zwaar worden want dat zijn samen met de jagers de meest gruwelijke individuen. In welke staat wij vaak hun hondjes binnen krijgen,… Ik kan er een boek van schrijven,…

Boeren en jagers tonen met alle mogelijke middelen hun verontwaardiging over de goedkeuring, want de wet moet nu nog worden gestemd. Maar we zijn al meer dan halfweg! Wij rekenen op een langzame cultuur verandering maar het zal stapsgewijs gaan,… De vele klachten die worden ingediend om hen tot orde te roepen, zullen nu tenminste opgevolgd worden, want de politie moét optreden. 

Het is een stap in de goede richting, maar nu de uitvoering ervan,… Hoeveel jaren gaat dat duren,… Temeer dat de meeste jagers en veehoeders verweven zitten in de politieke partijen, in de jacht en in alles wat niet goed is voor welke hond ook hier bij ons,… Toch is het een stap,… Ole!!